Помив, висушив, посортував й відвіз на сортувальню. Все просто, так? На жаль, в маленьких містах немає можливості переробляти сировину через відсутність сортувалень – через це всі відходи відправляють на сміттєзвалище, що негативно впливає на довкілля.

Що з цим робити?

Ми — Зелена Коробка, соціальна екологічна ініціатива. Наша діяльність спрямована на поширення культури сортування та популяризацію сортування відходів через продаж екологічних товарів, контейнерів для сортування, адресне вивезення вторсировини для переробки та діяльність відкритих громадських сортувалень у Львові.

Що ж робити, якщо ви не зі Львова, а у вашому місті немає станції прийому сировини?

  • Переконайтесь, що сортувальні дійсно немає поблизу за допомогою сайту Recycle Map чи в додатку “Сортуй”.
  •  Скористайтесь послугою RecycleExpress та надсилайте нам сировину поштою.

Як це працює?
Найперше – правильно відсортуйте відходи! Інструкція про сортування тут. Вдалося? Ви молодці! А за потреби напишіть нам у соцмережі – ми допоможемо!

Коли у вас назбиралася певна кількість сировини – її потрібно спресувати та щільно скласти в коробку. Потім заповніть нашу форму на цій сторінці та надішліть її нам. Протягом трьох робочих днів ми дамо відповідь на Вашу заявку й підкажемо, куди надсилати сировину.
Після отримання Вашої посилки ми транспортуємо сировину на нашу громадську Сортувальню, де надійно її досортовуємо та відправляємо на переробку.

Вартість послуги – 100 грн за відправку об’єму до 120 літрів.
Надсилання аналізу якості сортування з консультацією – 50 грн.
Доставка оплачується відправником.

Замовляючи у нас послугу Recycle Express ви не тільки рятуєте сировину від звалища, а й підтримуєте соціальне підприємництво Зеленої Коробки та наші соціальні ініціативи. Дякуємо! 💚

Подбайте, щоб вторсировина була сухою, без залишків їжі та максимально зменшеною в об’ємі. Чому? Щоб доставка була якомога більш дружньою до довкілля! Про вуглецевий слід та переваги відправлення на переробку поштою (порівняно із сумним варіант відправки на звалище) ми розказали у нашому блозі.